Primarul comunei Mărunței, apel pentru cetățeni să i se alăture pentru a scăpa localitatea de gunoaie 

91
Imagine cu caracter ilustrativ

Campania Națională „Curățăm România!” sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!” se derulează până la data de 31 mai, iar până acum 26 de administrații locale din județul Olt au organizat acțiuni de ecologizare în urma cărora au fost strânse tone de deșeuri aruncate necontrolat pe spațiul public. Pentru a da localității un aspect curat, dar și un mediu sănătos în care cetățenii să trăiască, și primarul comunei Mărunței a lansat un apel către localnici de a participa la o astfel de acțiune.

Campania Națională „Curățăm România!” implică participarea activă a tuturor instituțiilor din subordinea ori coordonarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a unităților administrativ-teritoriale, a autorităților județene (Prefectură, Consiliu Județean, Inspectorat Școlar) precum și a voluntarilor și ONG-urilor în cadrul activităților de ecologizare a zonelor insalubre identificate la nivelul localităților. Pentru a se alătura campaniei și a organiza activități de curățenie a zonelor insalubre, unde au fost abandonate deșeuri de orice fel, o nouă administrație locală din județul Olt a lansat un apel către cetățeni.

,,Pentru a avea o comună curată, Primăria Mărunței împreună cu Școala Gimnazială Mărunței Olt participă la programul Curățăm Romania, program lansat de Administrația Fondului pentru Mediu! Pe această cale vă anunțăm și așteptăm alături de noi orice voluntar care poate să ni se alăture, marți 24.05.2022, ora 9:00, în parcarea din fața primăriei, si vineri 27.05.2022, ora 9:00, în parcarea din fața școlii din satul Balanești, pentru a putea colecta cât mai multe deșeuri selective!,, a anunțat primarul Emil Popescu.

Până acum, în județ au desfășurat acțiuni de ecologizare primăriile: Caracal, Drăgănești-Olt, Băbiciu, Bălteni, Bîrza, Brastavățu, Cârlogani, Cezieni, Cilieni, Corbu, Dobrosloveni, Fărcașele, Gârcov, Ianca, Iancu Jianu, Icoana, Izbiceni, Movileni, Orlea, Perieți, Poboru, Pârșcoveni, Scărișoara, Ștefan cel Mare, Tia Mare și Urzica.