Începe lupta cu căpușele și țânțarii la Balș. Primăria va realiza acțiuni nocturne de dezinsecție

103

Odată cu încălzirea vremii şi înverzirea naturii, medicii de la spitalele din județ se confruntă cu zeci de cazuri de înţepături de căpuşă. Pentru a-și proteja locuitorii de acest inamic din iarbă, precum și de alte insecte precum țânțarii, Primăria Balș a anunțat că va demara acțiunea de dezinsecție în oraș.

Începând de mâine, Primăria Balș demarează acțiunile de dezinsecție pe raza orașului, pe spațiile domeniului public și privat (trotuare, alei, spații verzi, zone recreaționale etc). Acestea sunt programate până pe data de 3 iunie, dacă vremea va fi favorabilă, însă se poate prelungi din cauza condițiilor meteo.

,,Pentru a reduce disconfortul, lucrările se vor desfășura în special pe parcursul nopții sau dimineața devreme. Vă rugăm ca, pe perioada desfășurării programului de dezinsecție, să evitați staționarea în zonele de acțiune și să acordați o atenție deosebită copiilor. Substanțele folosite în cadrul acțiunii sunt aprobate de Ministerul Sănătății.,, anunță Primăria Balș.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Olt, de la începutul anului până acum, 45 de persoane s-au prezentat în Serviciile Specializate ale S.J.U. Slatina și Spitalului Municipal Caracal cu înțepături provocate de căpușe. Din fericire, nu s-a înregistrat niciun caz de boală Lyme (Borrelioza). La rândul lor, țânțarii pot transmite virusul West Nile ce afectează sistemul nervos, producând inflamație cerebrală.

Inamicul din iarbă face zilnic victime | Realitatea Oltului