Concursul de matematică “Danubius” Corabia, cu concurenți din șase județe și profesori de la universități din țară și din SUA

545

Școala Gimnazială “Virgil Mazilescu” Corabia a găzduit ediția a 14-a a Concursului de matematică “Danubius”, la care au participat concurenți din mai multe județe și matematicieni de seamă ce predau la prestigioase unități de învățământ , printre care și profesor univ. dr Gabriel Prăjitură de la Brocport University, statul New York , USA.

După o pauză de 3 ani cauzată de pandemie, la Corabia s-a reluat concursul de matematică “Danubius”. Cea de-a 14-a ediție a fost găzduită de Școala Gimnazială “Virgil Mazilescu” sub organizarea profesorului Nicolae Tomescu (directorul școlii) și cu sprijinul filialei Corabia a Societății de Științe Matematice din România (președinte dr. Dorin Mărghidanu).

Au participat peste 150 de elevi din clasele IV-VIII din oraș, din județul nostru și din județele: Dolj, Gorj, Vâlcea, Ilfov, București.

Masa rotundă pe teme matematice s-a bucurat de prezența unor matematicieni de seamă. ,,A avut loc și obișnuita masă rotundă pe teme matematice , în onoarea regretatului profesor și matematician ALEXANDRU POPESCU – ZORICA (cel care a participat și ne-a încântat an de an, la 11 ediții anterioare ale manifestării) . La această agapă matematică ne-am bucurat de prezența unor oaspeți de seamă : conf. univ. dr. Andrei VERNESCU, prof univ. habil. Cristinel MORTICI , de la Universitatea Valahia (Târgoviște) , profesor univ. dr Gabriel PRAJITURA – de la Brocport University , statul New York , U S A , lector univ. Cătălin STERBETI , Univ. Craiova , prof. Leo GIUGIUC de la C.N. Traian , Drobeta Tr. Severin, prof. Lucian TUȚESCU de la C.N. „Frații Buzești” , Craiova , prof. Aurel CHIRIȚĂ de la C.N. „Ion Minulescu” , Slatina , etc. Această manifestare a fost moderată de prof. dr. Dorin Mărghidanu și a constat în interesante comunicări matematice , discuții pe marginea lor, întrebări, dezbateri deschise, colegiale. La finalul mesei rotunde , oaspeții noștri și-au exprimat bucuria și plăcerea de a participa la acest eveniment și speranța de a participa și la ediții viitoare,, anunță Primăria Corabia.