Filmare aeriană- FOTO- Hartă interactivă/ Centura Slatinei, deschisă traficului luna viitoare

830

După deschiderea traficului pe Centura Balș, următorul lot de drum expres dat în folosință în România este cel ce cuprinde Centura Slatinei cu noul pod peste râul Olt. Asociația Pro Infrastructura a publicat noi imagini de pe șantier, estimând finalizarea celor 24 de km dintre Piatra Olt și Valea Mare până luna viitoare.

Lotul 2 al Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova- Pitești se apropie și el cu pași rapizi de finalizare și dare în circulație. Potrivit Asociației Pro Infrastructura, nu va mai trece mult până când și municipiul Slatina va beneficia de variantă ocolitoare, cu un nou pod peste râul Olt, API publicând imagini foto și video de pe șantier.

,,Ultimul punct critic pe DEx12 Centura Slatina. Se lucrează susținut la podurile feroviare de la Găneasa (min 12:45), deschiderea celor aproximativ 24 de kilometri dintre Piatra Olt și Valea Mare fiind posibilă luna viitoare.

Filmare aeriană: https://youtu.be/Lful0wMO80Q.

Hartă interactivă: .

În afară de această zonă de care depinde inaugurarea, mai avem porțiuni care așteaptă doar asfaltul, parapetele și marcajele. La Valea Mare (Slatina Nord-Est), circulația va fi deschisă prin cele două girații ale nodului folosind două bretele pentru intrarea și ieșirea pe/de pe DEx12.,, a anunțat API.

Drumul Expres Craiova – Pitești este împărțit în 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. Vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje.

Tronsonul 2 are o lungime de 39,85 km, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final Municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare. După deschiderea circulației rutiere pe lotul 1- Centura Balșului, în aprilie, accesul pe acest lot se face astfel: pe relația Craiova-Pitești- accesul se face din DN65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș; pe relația Pitești-Craiova- accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN65, spre localitatea Piatra Olt.

Pe Tronsonul 3, s-a executat circa un sfert din lucrare:

FOTO/ O MIE de muncitori și sute de utilaje, mobilizate pe Drumul Expres între Slatina – Colonești | Realitatea Oltului