DESCINDERI la Caracal. Sunt vizate activități de colectare și reciclare de deșeuri

446
foto: arhivă

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj fac descinderi azi în mai multe județe, printre care și Oltul. Percheziții în Olt au loc la Caracal.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Gorj –  Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, efectuează 27 de percheziții domiciliare, în județele Gorj, Giurgiu, Timiș, Alba, Suceava, Neamț, Iași, Olt, Dolj, Sibiu și municipiul București, în vederea documentării activității infracționale a unor agenți economici și persoane fizice, care desfășoară activități de colectare și reciclare de deșeuri. La Caracal este vizat un depozit de fier vechi.

,,Perchezițiile se derulează la sediile și punctele de lucru ale mai multor agenți economici, precum și la domiciliile unor persoane fizice, care, începând cu anul 2017 și până în prezent, ar fi dezvoltat un sistem de fraudare și inducere în eroare a operatorilor implicați în mecanismul de transfer al responsabilității stabilite în sarcina producătorilor de deșeuri din ambalaje, cauzând un prejudiciu de aproximativ 4.700.000 de lei.,, arată Poliția Română.