Cluburile sportive școlare și palatele copiilor vor trece de la Ministerul Educației la primării

318

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că pregătește un proiect privind descentralizarea palatelor și cluburilor elevilor. Acestea ar putea trece în subordinea primăriilor.

Activitățile extrașcolare artistice ori sportive ar putea trece din subordinea Ministerului Educației în cea a primăriilor. Este anunțul făcut de către ministrul Cîmpeanu care a făcut publică inițiativa ca palatele copiilor și cluburile sportive școlare să fie administrate de către administrațiile locale.

„Aș vrea să vă spun un lucru, în premieră. Am luat decizia de a prezenta guvernului un exemplu de descentralizare. Mai exact, toate palatele copiilor, toate cluburile școlare, Clubul Cireșarilor de exemplu și toate cluburile administrative școlare, să treacă din administrarea centralizată a Ministerului Educației, pentru că s-a dovedit că nu putem gestiona eficient aceste entități pe întreg teritoriul, către autoritățile locale.”, a anunțat ministrul.

În județul Olt, activitățile sportive extrașcolare se derulează gratuit în cadrul Clubul Sportiv Școlar, iar cele artistice atât la sediul modern din Slatina al Palatului Copiilor „Adrian Băran”, cât și în cadrul structurilor palatului din Corabia, Balș și Drăgănești-Olt. Palatul Copiilor a luat ființă în Olt la 1 mai 1953 cu denumirea de Casa Pionierilor.