Cine primește BANI  nerambursabili de la Primăria Slatina și pentru ce proiecte de interes local

291
Proiectul Lyra Band- Slatina Muzicală s-a derulat în ultimii ani în municipiu cu ajutorul acestui program de finanțare

Și anul acesta Primăria municipiului Slatina a decis să sprijine organizaţiile neguvernamentale, asociaţii sau fundaţii, culte religioase şi persoane fizice în derularea de acţiuni cu caracter specific în domeniile: cultural, social, sportiv, culte religioase, învăţământ, sănătate, mediu etc, motivat de faptul că participarea şi iniţiativele în spaţiul public reprezintă un motor al progresului şi pot răspunde la multe din problemele comunităţii locale. Bani nerambursabili vor primi 14 proiecte, cea mai mare sumă fiind alocată Fanfarei Lyra care să-i încânte cu acorduri muzicale pe slătinenii ieșiți la promenadă.

Primăria Slatina a stabilit lista proiectelor cu finanţare nerambursabilă alocată de la bugetul municipiului pentru activităţi nonprofit de interes local pe anul 2022. Prin Programului anual de finanţare nerambursabilă, anul acesta se vor acorda bani pentru 14 proiecte. Sumele de care vor beneficia  cei care se obligă să deruleze în municipiu diverse activități destinate comunității sunt între 9.000 și 75.000 lei.

Atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă se face exclusiv pe baza selecţiei publice de proiecte. Anul trecut au fost acordate fonduri pentru 13 beneficiari, mulți regăsindu-se cu proiecte și în acest an.