Haine de firmă doar cu numele. Comerțul cu haine contrafăcute, în floare în Olt

505
foto: arhivă

Atenție ce haine cumpărați și de unde! Vânzarea de articole ce poartă numele unor mărci cunoscute, însă sunt contrafăcute a fost ținta controalelor efectuate în acest week-end de către polițiștii olteni. Șapte dosare penale au fost întocmite, iar zeci de obiecte au fost confiscate.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat în perioada 14 – 15 mai  pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit de produse contrafăcute. Au fost efectuate verificări la 18 operatori economici ce desfășoară activități în domeniul comercializării articolelor vestimentare în județ. Nu toți cei verificați au fost găsiți însă și în regulă, numeroase produse ce purtau etichete de brand dovedindu-se de fapt a fi falsuri.

,,În urma verificărilor, polițiștii au constatat 7 infracțiuni de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, fiind confiscate 88 de articole vestimentare,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.