2.879 chestionare/zi este media autorecenzării în Olt. Recenzorii își dovedesc eficiența în asistarea oltenilor

81

Etapa autorecenzării din cadrul Recensământului Populației și Locuințelor continuă până pe 27 mai. Până acum, în Olt trei sferturi dintre chestionare au fost completate cu ajutorul recenzorilor, media fiind de 2.879 chestionare/zi.

În primele 63 de zile de recensământ, respectiv în perioada 14 martie-15 mai, la nivelul județului Olt cu fost completate un număr de 181.348 chestionare). Dintre acestea, 45,7% au fost completate în mediul urban și 54,3% în mediul rural, iar după metoda de autorecenzare, cele mai multe chestionare (74,2%) au fost completate cu sprijinul unui recenzor din cadrul spațiilor special amenajate ce către primării.

Perioada de autorecenzare a fost prelungită. ,,Ca urmare a interesului crescut pentru autorecenzare manifestat de către populaţie, se prelungește perioada de autorecenzare și autorecenzare asistată până la data de 27 mai 2022, iar colectarea datelor de către recenzori prin interviuri față-în-față se va efectua în perioada 31 mai – 17 iulie 2022 (Conform Hotărârii nr. 10/12.05.2022 a Comisiei Centrale pentru Recensământul Populației și Locuințelor 2021). Direcția Regională de Statistică Olt reamintește populației că autorecenzarea se poate realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, de pe tabletă, laptop sau PC. Fiecare persoană are posibilitatea de a se autorecenza, în doi pași: se completează formularul de pre-înregistrare, pentru toţi membrii gospodăriei, disponibil la adresa: www.recensamantromania.ro; se completează chestionarul de recensământ primit pe adresa de email indicată la preînregistrare,, anunță DRS Olt.

Persoanele care nu se autorecenzează  vor primi vizita unui recenzor la domiciliu de la finele lunii. Autoritățile roagă cetățenii să ofere recenzorilor de teren informațiile solicitate în mod corect și complet, altfel riscând amenzi.