FOTO/ Parc de aventuri outdoor realizat pentru micuții Grădiniței cu Program Prelungit nr.7B din Slatina

553

Frumusețea jocurilor copilăriei în aer liber este adusă în prim plan la GPP 7 Corp B din Slatina printr-un proiect special, în care educatoarele au pus mult suflet pentru a le asigura micuților un spațiu atractiv de stimulare a imaginației și relaxare.  ”G.R.L.I. – O AVENTURĂ OUTDOOR” a fost inaugurat azi cu mare bucurie din partea preșcolarilor.

Un proiect prin care este realizat un mediu natural care să cuprindă esența concentrată a  naturii înconjurătoare prin aranjamente armonioase cu pietre, nisip, alte plante verzi precum și stimularea mentală și vizuală, relaxarea minții, sufletului, a învățării  eficiente într-un context outdoor inedit a fost pus în practică la GPP nr.7 corp B din Slatina. ,,Grădina de relaxare, liniște și învățare” a fost inaugurată azi, 13 mai, demersul educativ făcând parte din  cadrul  proiectelor și programelor naționale pentru educație timpurie, recomandate de Ministerul Educației a se derula și implementa în anul școlar 2021-2022.

Proiectul s-a desfășurat în mai multe etape, familiarizarea cadrelor didactice cu acest concept, realizarea hărții proiectului, lucrări de pregătire a terenului , amplasarea necesarului : măsuțe, băncuțe, scăunele, apoi  înfrumusețarea spațiului prin materiale naturale: pietre, nisip, scoici, crenguțe. Pentru a da o notă de originalitate și  a  exemplifica  celor mici noțiuni de ecologie și protecția mediului înconjurător, s-au utilizat și refolosit numai materiale naturale sau reciclabile, ce vin în sprijinul salvării planetei noastre .

,, Acestui proiect  s-au alăturat cu  voință, forță de muncă și entuziasm, cadrele didactice din unitatea preșcolară GPP NR 7 SLATINA Corp B, formată din profesori pentru învățământul preșcolar :Iagăru  Maria, Popescu Camelia, Gordună Carla, Saioc Luiza Marinescu Irina, Chirițescu Adina , Brezoi Mihaela, Zamfir Marioara, Simona Drăguț. Coordonatorul amenajării acestui spațiu inedit fiind prof pentru înv preșcolar Donea Tecuceanu Gina. Echipa cadrelor didactice din unitatea GPP NR 7 SLATINA, corp B,  împreună cu  director Ana Maria Grigore, mulțumește pe această cale părinților, oamenilor voluntari ce au muncit la realizarea acestui spațiu, autorităților locale, întregii echipe a ISJ Olt  . Din cadrul ISJ Olt  un rol important   în  implementarea acestui proiect în județul nostru l-au avut inspector școlar general ,Adrian Bărbulete și inspector pentru educație timpurie, Pantilie Adela.,, transmite echipa grădiniței.

Conceptul GRLI propune următoarele schimbări: a  regla disfuncţii emoţionale, a  conştientiza problemele comportamentale şi emoţionale, a  echilibra energetic, a  relaxa, a  linişti, a învăţa, a schimba strategii de învăţare, a identifica soluţii, a integra mediul, elementele naturii în demersul instructiv -educativ, a construi o educaţie durabilă pentru viaţă, a experimenta, a descoperi, a fuziona cu alte concepte.