Sute de amenzi aplicate în trafic pe drumurile Oltului

72

Și în acest weekend polițiștii olteni s-au asigurat că traficul pe drumurile județului se desfășoară în condiții normale și că șoferii respectă regulile de circulației. Câteva sute de conducători auto prinși în neregulă vor trebui să plătească.

În perioada 6 – 8 mai 2022, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influența alcoolului sau a altor substanțe, ori încalcă alte reguli privind circulația pe drumurile publice.

,,În cadrul activităților, au fost aplicate 514 sancţiuni contravenţionale, persoanelor care au încălcat prevederile legale, în valoare totală de 164.115 lei.  Totodată, pentru abaterile constatate la regimul rutier, au fost reținute 57 de permise de conducere, dintre care 12 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat).  Au mai fost reținute 19 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Cele mai grave abateri au fost pedepsite cu dosare penale. Astfel, au fost constatate șase infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care patru pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și una pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat.