În 2019, Spitalul Județean de Urgență Slatina realiza prima tromboliză, salvând astfel salvând viata unui accident cu accident vascular cerebral și intervenind de urgență pentru ca acesta să nu rămână cu sechele. Acum, după numeroase astfel de intervenții efectuate de către profesioniștii de pe Secția Neurologie, condusă de dr. Renică Diaconescu, cea mai mare unitate medicală cu paturi din județul Olt a primit o nouă recunoaștere a performanței din partea Societății Europene de Stroke.
SJU Slatina repetă și anul acesta performanța de a se număra printre unitățile medicale premiate de către organizaţia internaţională ESO Angels şi Societatea Europeană de Stroke pentru rapiditatea şi calitatea îngrijirii pacienţilor cu accidente vasculare cerebrale (AVC).
,,Spitalul Judetean de Urgenta Slatina a primit premiul GOLD din partea Organizatiei Europene de Stroke! Felicitari intregii ECHIPE din sectia Neurologie! Felicitari si colegilor nostri colaboratori din UPU, Radiologie, ATI si Laborator de analize medicale!,, anunță medicul Carmen Stancu.
Unitatea slătineană se poate mândri că se numără printre puținele spitale din țară care participă la programul de tromboliză intravenoasă. Pacienții cu atac cerebral pot beneficia de tromboliză la spitalul din capitala Oltului de trei ani de zile. După ani de la inițiativa medicală, pentru medicul neurolog Renică Diaconescu, fost vicepreședintele Comisiei pentru sănătate din Senatul României și șef al Secției Neurologie al SJU Slatina, visul a devenit realitate: pe 26 iulie 2019, programul de tromboliză a început, fiind trombolizat primul pacient cu accident vascular cerebral ischemic- un bărbat în vârstă de 71 de ani, din Scornicești.
Tromboliza este o perfuzie ce le este administrată pacienţilor care au suferit un accident vascular cerebral ischemic în primele patru ore de la producerea accidentului vascular. Substanța dizolvă cheagul format pe vasul de sânge, iar pacientul nu mai rămâne cu sechele.