Ciolacu anunță alt proiect pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

66

Curtea Constituţională a admis, ieri, excepţiile de neconstituţionalitate privind legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel că aleşii vor avea din nou dreptul la pensii, la finalul mandatului, în funcţie de numărul de mandate. Nemulțimit de decizie, președintele PSD a anunțat demararea altei inițiative prin care aceste pensii să fie eliminate.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat azi că proiectul privind anularea pensiilor speciale pentru parlamentari – declarat neconstituţional de Curtea Constituţională – a fost depus de social-democraţi în Parlament şi că personal nu beneficiază de o astfel de pensie.

”Proiectul de lege care a trecut prin parlament a fost depus de mine şi colegii mei. Eu nu am pensie specială pentru că la sfârşitul fiecărui mandat mi-am dat demisia, astfel încât să nu mă încadrez pe lege să am un mandat întreg ca să fiu beneficiar al unei indemnizaţii suplimentare, că aşa e trecută în lege. Aşteptăm motivarea şi pe urmă o să începem abordarea”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit news.ro.

Ciolacu a precizat că este convins că va fi promovat un alt proiect de lege care să ”închidă” discuţia cu pensiile speciale.