Adrian Chesnoiu: Peste 200 de orașe, municipii și consilii județene au răspuns pozitiv îndemnului de a organiza piețe volante

248

Modelul Oltului de organizare a unei piețe volante săptămânale destinate exclusiv producătorilor locali, preluat pentru a fi implementat de către ministrul Adrian Chesnoiu la nivel național, se anunță unul de succes: tot mai multe administrații au acceptat să promoveze anul acesta produsele românești.

Piețele volante, organizate la sfârșit de săptămână, devin o realitate în tot mai multe localități din România, anunță Ministerul Agriculturii.

 „Mulțumesc reprezentanților celor peste 200 de orașe, municipii și consilii județene care au răspuns pozitiv îndemnului nostru de a organiza piețe volante la final de săptămână în orașele României. Îmi doresc ca astfel de piețe să devină o obișnuință în cât mai multe localități, pentru a le oferi producătorilor autentici posibilitatea să își valorifice mai bine rezultatele muncii, iar românilor acces mai facil la produsele românești de calitate.”, a transmis ministrul Adrian Chesnoiu.

Modelul organizării de piețe volante a fost preluat de către ministrul caracalean de la Consiliul Județean Olt care a dat startul anul trecut promovării produselor fermierilor locali prin organizarea în fiecare zi de sâmbătă a unei piețe în fața administrației județene.