Caravana Educației, cu program gratuit de “meditații”, adusă de TSD azi în Olt

118

Caravana Educației a ajuns azi în județul Olt, prin intermediul acestui proiect Tineretul Social Democrat urmărind să ofere un ajutor suplimentar tuturor acelora care apreciază că au nevoie pentru promovarea evaluării naționale. Programul gratuit de “meditații” cuprinde un set de 10 lecții la materiile limba română și matematică.

Evaluarea Națională va începe pe 13 iunie, iar pentru ca absolvenții de gimnaziu să fie pregătiți tinerii social-democrați vin în sprijinul lor cu un program gratuit de pregătire. Caravana Educației a poposit ieri în Dolj, azi ajunge în Olt, mâine va fi în Gorj și își va continua traseul spre Hunedoara, Caraș-Severin, Arad și Bihor.

Autocarul TSD este organizat sub forma unei săli de clasă, cu scaune, pupitru de scris, ecrane pe care pot prezenta lecțiile, flipchart, tablă și orice alt element va fi considerat necesar pentru clasa mobilă. În această “sală” inedită se va desfășura una dintre cele 10 lecții la momentul în care caravana va ajunge în județul respectiv.

În Olt, caravana ajunge la Piatra-Olt (Piatra Sat), Oporelu, Optați și Pleșoiu, iar pentru promovarea campaniei și la Slatina.

Pe platforma proiectului, www.caravanaeducatiei.ro , elevii interesați pot urmări video lecțiile de română și matematică, fiecare lecție fiind transmisă (live/ înregistrat/ spotify/ tiktok). Totodată, la nivel central va fi alcătuit un grup de profesori care va răspunde tuturor întrebărilor din timpul lecțiilor adresate de către elevi și părinți , dar care va și crea anumite videoclipuri suport pentru anumite probleme/subiecte întâlnite.