Weekendul de 1 Mai s-a lăsat în Olt cu 516 amenzi, 52 de dosare penale și 68 de permise auto reținute

121

În perioada 29 aprilie – 1 mai a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat, în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru siguranța cetățenilor și menținerea unui climat corespunzător de ordine publică. Cei prinși încălcând legea s-au ales cu sancțiuni aspre.

La  peste 160.000 de lei se ridică valoarea amenzilor aplicate de către polițiștii olteni în weekendul de 1 Mai. Oamenii legii au intervenit la 189 de evenimente, dintre care 130 sesizate prin 112. Recordul alcoolemiei a fost înregistrat pe 30 aprilie, în jurul orei 20:00, de polițiștii Poliției Orașului Corabia, care au depistat în comuna Giuvărăști un bărbat, în vârstă de 63 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o concentrație alcoolică de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

,,În cele 3 zile, polițiștii au constatat 52 de infracţiuni, dintre care 20 contra persoanei, 14 contra patrimoniului, 15 la regimul siguranței rutiere și 3 de altă natură. Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, au fost aplicate 516 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 164.585 de lei. Dintre acestea, 398 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 145.235 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv 91 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 95 pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate. De asemenea, au mai fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 182 alte sancțiuni la regimul rutier.,, anunță Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Totodată, au fost reținute 68 de permise de conducere, dintre care 48 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 7 pentru depășire neregulamentară și 7 pentru alte abateri. Au mai fost reținute 28 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

Din cele 15 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, 7 au fost pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe(având o concentrație alcoolică mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), 5 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 3 pentru alte infracțiuni la regimul rutier.