Social-democrații slătineni au petrecut la iarbă verde, ca pe vremuri

360

Social-democrații olteniau reluat tradiția de 1 Mai, după trei ani de întrerupere cauzată de campania electorală pentru alegerile europarlamentare și restricțiile impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Astăzi, peste 1.000 de membri și simpatizanți PSD au luat parte la cea mai mare serbare câmpenească organizată în județ pentru a marca Ziua Internațională a Muncii. Nu au lipsit micii, berea și atmosfera animată de Ansamblul Profesionist ,,Doina Oltului”.

 

Peste 1.000 de simpatizanți și membri PSD din Slatina au participat ales să participe astăzi, de Ziua Internațională a Muncii, la o petrecere câmpenească la invitația liderilor organizației locale, pe malul Oltului, în zona Căcâna. Cu toții au primit mici și bere din partea partidului și s-au bucurat de muzica populară oferită de artiștii Ansamblului profesionist Doina Oltului. Alături de ei s-au aflat, ca și în trecut, parlamentarii social-democrați, liderii organizației județene și locale Slatina, dar și numeroși invitați din județ. S-au aflat printre colegii de partid: senatorul PSD, Siminica Mirea, deputații- Emil Abotă, Marius Iancu, Cătălin Grecu, președintele PSD Olt și al administrației oltene-Marius Oprescu, vicepreședinții CJ Olt, Virgil Delureanul și Ionuț Ivan, conducerile organizațiilor de femei și pensionari ale PSD Olt și Slatina, dar și șefii unor instituții deconcentrare, membri ai partidului și numeroși invitați. invitatul de onaore a fost secretarul general al PSD, senatorul de Olt, Paul Stănescu.

Liderul social-democraților slătineni, Emil Stelian Moț, a venit la eveniment, ca mulți dintre invitați, alături de fiul său cel mare. El s-a arătat încântat de întâlnirea cu colegii din organizație.

„Avem aici activul nostru de partid, de la Slatina, sunt membrii noștri. De trei ani nu ne-am mai întâlnit… Este o sărbătoare pe care noi o organizăm în cadrul partidului în fiecare an. A fost COVID și aceste restricții impuse, iar noi nu am reușit să ne mai întâlnim. A venit foarte multă lume, toată lumea se bucură, ziua este superbă. Să ne distrăm cum ne distram noi în fiecare am, la Slatina, cu mici, bere, și cu multă voie bună”, a spus președintele PSD Slatina și prim-vicepreședinte al PSD Olt, edilul Slatinei, Emil Stelian Moț.

Bucuros de reîntâlnirea cu activul de partid din Slatina s-a arătat și președintele PSD, Marius Oprescu. Acesta a susținut că nu este nicio rușine să sărbătorească Ziua Internațională a Muncii la iarbă verde, cu mici, bere și muzică bună, indiferent de ce spun cârcotașii.

„Ne-am întors la iarbă verde. Sunt trei ani în care nu ne-am întâlnit, în care nu am putut să ținem această sărbătoare. Este o zi pe care PSD Slatina a sărbătorit-o de fiecare dată, în trecut.  Ca de fiecare dată când a fost posibil, suntem alături de membrii și simpatizanții organizației noastre. De fiecare dată ne face plăcere să fim alături de ei și ne bucurăm că lumea se simte bine. Nu e o rușine să sărbătorim această zi așa cum o facem pentru că această sărbătoare a plecat din America și nu de la comuniști, așa cum încearcă unii să sugereze. E adevărată, poate românii au ridicat-o la nivel de artă  această sărbătoare, dar este sărbătoarea noastră și nu ne este rușine cu ea”, a susținut Marius Oprescu, președintele PSD Olt.

Prezent la evenimentul organizat de colegii săi de la Slatina, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, acesta a mărturisit că se bucură de reîntâlnirea cu oamenii, că poate sta de vorbă cu ei, liber, într-o atmosferă plăcută.

„Ziua Internațională a Oamenilor Muncii este capitalistă, a plecat de la Chicago de la 1.800 și ceva. Noi ne-am propus să ne întâlnim cu cetățenii municipiului Slatina, cu membrii noștri de partid, să stăm de vorbă cu ei, să bem o bere și să discutăm diverse subiecte. Sunt lucruri pe care la un moment dat le pierzi din vedere, dar aici, la firul ierbii, chiar se știu toate lucrurile. Este o mare plăcere să ne întâlnim cu colegii și cetățenii noștri. Astăzi, nu facem politică, stăm de vorbă… Lucrurile sunt amicale, fără decizii politice, dar este important să stăm de vorbă. Dumnezeu ne ajută, pentru că vremea este foarte frumoasă, cu colegii noștri, mai tineri, mai în vârstă. Să avem grijă de județul nostru, cu toții să avem grijă de el”, a declarat secretarul general al PSD, senatorul de Olt, Paul Stănescu.