Filmare dronă- FOTO/ Centura Slatinei poate fi gata mai devreme, la final de mai

639

După deschiderea variantei de ocolire a orașului Balș, parte a Drumului Expres Craiova- Pitești, urmează deschiderea traficului pe centura Slatinei, ce cuprinde și noul pod peste râul Olt. Potrivit Asociației Pro Infrastructură, lotul 2 al tronsonului 2 DEx12 ar putea fi inaugurat mai devreme, la finele lunii viitoare.

Primii kilometri de drum expres din România au fost dați în circulație pe 21 aprilie în județul Olt, reprezentând varianta ocolitoare a orașului Balș, respectiv lotul 1 al tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești. Urmează restul de circa 24 de km ai tronsonului 2, lotul 2- varianta de ocolire a municipiului Slatina. Potrivit specialiștilor, acest tronson ar putea fi deschis circulației mai devreme decât se anunțase.

,,DEx12 Centura Slatina poate fi gata la final de mai. Restul de aproximativ 24 kilometri din Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești poate fi inaugurat la sfârșitul lunii viitoare, cel târziu la început de iunie.

Filmare dronă: https://youtu.be/G1nXkFmQpxU

Hartă interactivă: .

Așa cum se vede și din cadrele aeriene surprinse în 21 aprilie de Daniel, partener API, cei de la UMB mai au un singur punct critic pe traseu: subtraversările de la Găneasa, mai precis execuția celor două culee ale celui de-al doilea pod feroviar de peste DEx12 care va fi construit sub trafic.

Mai sunt lucrări de efectuat: zona fostei fabrici de grinzi, rampa de acces în estul viaductului peste Balta Milcov, dar și conectarea cu DN65 în nodul Slatina Est (Valea Mare), câteva porțiuni fără strat de asfalt de uzură și, desigur, marcaje, parapete și curățenie.

Una peste alta, nimic ieșit din comun, fiind perfect fezabil să circulăm la finalul lunii mai pe toți cei 40 de kilometri dintre Balș Vest și Slatina Est. Solicităm antreprenorului general și oficialilor CNAIR să facă toate demersurile tehnice și birocratice pentru inaugurarea sectorului Piatra Olt-Valea Mare în cel mai scurt timp posibil,, a anunțat Asociația Pro Infrastructură.