Focar de hepatită la copii în 11 țări, printre care și România

136

Organizația Mondială a Sănătății investighează un focar de hepatită acută în rândul copiilor, care implică acum 11 țări, inclusiv Statele Unite și România. Dintre cele 169 de cazuri raportate, cel puțin un copil a murit din cauza acestei inflamații a ficatului și 17 copii au avut nevoie de transplant de ficat.

Cele mai multe dintre cele 169 de cazuri au fost raportate în Regatul Unit, care a avut 114. Nouă cazuri au fost raportate de Departamentul de Sănătate din Alabama săptămâna trecută. Anchetatorii cunosc, de asemenea, 13 cazuri în Spania, 12 în Israel și un număr mai mic în Belgia, Danemarca, Franța, Irlanda, Italia, Țările de Jos, Norvegia și România. Copiii au vârste cuprinse între 1 lună și 16 ani.

„Nu este încă clar dacă a existat o creștere a cazurilor de hepatită sau o creștere a gradului de conștientizare a cazurilor de hepatită care apar în ritmul așteptat, dar nu sunt detectate”, a spus OMS.

Deși majoritatea copiilor nu au avut febră, mulți au raportat simptome gastrointestinale, cum ar fi dureri abdominale, diaree și vărsături, „precedente cu hepatită acută severă”, precum și niveluri crescute de enzime hepatice și icter