Mari interpreți în recital, concurenți din cinci județe la Festivalul Concurs de Muzică Populară „De dor, de primăvară”, Caracal

188

Porțile folclorului românesc se deschid iarăși la Caracal, la un festival care s-a impus deja în rândul celor de gen din țară, cu concurență acerbă și juriu de specialiști. Cele 24 de voci tinere, cu vârste între 12 și 18 ani, care au trecut de preselecție, vor urca mâine pe scenă, prezentați de Gelu Voicu. Mari interpreți vor susține recitaluri.

Primăria Caracal organizează prin Centrul Cultural Radu Șerban și în parteneriat cu CJCA Olt, în perioada 28- 29 aprilie, cea de-a XVI-a ediție a Festivalului-concurs de muzică populară ”De dor, de primăvară”. Concursul va fi găzduit de Teatrul Național Caracal și se va bucura de prezența unor mari nume, atât în juriu, cât și în recitaluri.  Au trecut preselecția 24 de concurenți din Olt, Gorj, Argeș, Teleorman și Brăila, ce vor evolua acompaniați de orchestra centrului cultural caracalean, dirijată de Daniel Voicu.

Prezentatorul festivalului va fi Gelu Voicu, recitaluri urmând a fi susținute de mari artiști: Zorina Bălan, Mariana Ionescu Căpitănescu, Cornel Borza, Maria Ghinea, Luiza Turcu, Ileana Lăceanu, Constantin Enceanu, Ofelia Popovici. Cei care doresc să urmărească acest regal folcloric pot achiziționa de azi bilete.

,,Pentru a înțelege o societate, cel mai bine ar fi să te uiți la cuvintele ei intraductibile. DORUL este starea de spirit specific românească, iar noi am decis să aducem acest sentiment împreună cu tumultul primăvăratic în Festivalul Concurs de Muzică Populară „De dor, de primăvară”.

Vă invităm să urmăriți tinerele talente din domeniul interpretativ al folclorului oltenesc și, totodată, vocile consacrate ale muzicii populare românești!  Prețul unui bilet: 10 lei Biletele pot fi achiziționate de la agenția Teatrului Național Caracal începând cu data de 26 aprilie, orele 10:00-13:00 și 16:00-19:00, dar și înainte de începerea spectacolelor.,, a anunțat Centru Cultural Radu Șerban Caracal.