FOTO/ Caracalul, gătit de Paște cu ornamente specifice. Cetățenii, așteptați la Ciocnitul Ouălor duminică

207

Administrația caracaleană va întâmpina marea sărbătoare a Invierii Domnului cu ornamente specifice. Platoul din fața primăriei a fost gătit de sărbătoare, spre bucuria celor mici, cu mascote și ouă gigant.

Primăria Caracal anunță reluarea tradiției ciocnirii ouălor în ziua de Paște și îi invită pe caracaleni pe platoul din fața sediului administrativ să serbeze împreună Învierea Domnului.

,,Ne mai despart doar trei zile de marea sărbătoare a Învierii Domnului. Am făcut pregătirile să întâmpinăm cum se cuvine Paștele. Reluăm o tradiție veche în orașul nostru și ne întâlnim duminică, ora 17.00, pe platoul din fața Primăriei, la Ciocnitul Ouălor. Ouăle, care se vopsesc în Joia Mare, se ciocnesc în Duminica Paștelui. Și nu oricum, ci după reguli străvechi ce diferă de la o regiune la alta. Cu siguranță, o regulă este valabilă indiferent unde ne-am afla: odată cu ciocnirea lor se adresează urarea ”Hristos a Înviat!”, iar persoana cu care ciocnim va răspunde prin “Adevărat a Înviat”.  Ciocnitul Ouălor este un obicei vechi după slujba de Înviere care se păstrează până la Înălțare.,, a anunțat Primăria Caracal.

Atmosfera specifică uneia dintre cele mai așteptate sărbători creștine din an este creată la Caracal de ornamentele specifice: iluminat festiv, ouă și mascote gigant, mai ales spre bucuria celor mici.