Senatorul Voiculescu, vizită în Rep. Moldova: Au fost puse bazele unor măsuri în domenii strategice precum energia, infrastructura, justiția, educația sau cercetarea

140

În perioada 14-15 aprilie, delegația Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului Parlamentului României condusă de senator Nicoleta Pauliciuc a efectuat o vizită în Republica Moldova. Din delegație a făcut parte și senatorul de Olt Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, membru al comisiei parlamentare.

Membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului Parlamentului României, senatorul de Olt Liviu Voiculescu a participat la finele săptămânii trecute la o întrevedere cu președintele Legislativului de la Chișinău, Igor Grosu, cu președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, cu Ana Revenco și Anatolie Nosatîi, miniștri ai Ministerelor de Interne și al Apărării din Guvernul Republicii Moldova. Delegația senatorilor români din Comisia pentru apărare a efectuat vizita în Republica Moldova pe 14 și 15 aprilie.

,,În contextul situației tensionate provocată de războiul ruso-ucrainean, oficialii celor două țări vecine, România și Republica Moldova, și-au exprimat reciproc suportul, solidaritatea și colaborarea în gestionarea crizei umanitare ucrainene. În același timp, au fost puse bazele unor măsuri în domenii strategice precum energia, infrastructura, justiția, educația sau cercetarea. În acest sens, au fost semnate o serie de documente bilaterale precum și un memorandum de înțelegere în domeniul securității energetice care asigură un cadru esential de cooperare în gestionarea unor posibile viitoare crize.

Nu în ultimul rând, întâlnirea de la Chișinău a punctat sprijinul ferm pe care România se angajează să-l ofere Republicii Moldova pentru a parcurge toate etapele de integrare în rândul țărilor membre ale Uniunii Europene.,, a dezvăluit senatorul de Olt, Liviu Voiculescu.