Peste 500 de amenzi aplicate șoferilor în acest week-end pe drumurile din Olt

40

În perioada 15 – 17 aprilie 2022, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere. Oamenii legii au aplicat sute de amenzi și au reținut peste 50 de permise de conducere.

Pe drumurile Oltului, polițiștii au aplicat în trafic în acest week-end 510 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 159.675 de lei.  Totodată, pentru abaterile constatate, polițiștii rutieri au fost reținute 53 de permise de conducere, dintre care 41 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 4 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 8 pentru alte abateri.
Au mai fost reținute 15 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.
De asemenea, au fost constatate 6 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 3 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 3 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.