Doi români au murit din cauza virusului gripal tip A. Una din victime este din Olt

374

Două persoane au murit din cauza gripei, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Una dintre acestea este o femeie din Olt, internată pe 1 aprilie la SJU Slatina.

INSP anunță două decese din cauza gripei, la nivel național, în ultima săptămână. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 58 de ani, din jud.Timiș, care avea condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3. Acesta  a decedat pe 14 aprilie.
Ieri, a decedat o femeie în vârstă de 78 de ani, din jud.Olt, fără condiții medicale preexistente cunoscute și nevaccinată anti-gripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3.
Potrivit DSP Olt, debutul bolii a avut loc în urmă cu zece zile, pacienta fiind internată la Spitalul Județean de Urgență Slatina pe 1 aprilie și transferată a doua zi, intubată, pe secția ATI cu febră și dispnee.
De la începutul anului, la nivelul județului Olt s-au înregistrat 30 de cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H3.