VIDEO/INCENDIU la o gospodărie din Cezieni: au ars bucătăria și trei tone de lemne

73

Un scurtcircuit electric a făcut ca într-o gospodărie din  comuna Cezieni să se dezlănțuie iadul. Focul a mistuit bucătăria de vară și magazia de lemne, dar și trei tone de lemne. Mai bine de trei ore s-au luptat pompierii cu flăcările.

Pompierii Detașamentului Caracal, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit noaptea trecută, în comuna Cezieni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.

,,La sosirea echipajelor, ardeau, cu flacără deschisă și degajări mari de fum, o anexă gospodărească, folosită ca bucătărie de vară și magazie de lemne și circa trei tone de lemne de foc, cu posibilități de propagare la locuința aflată în apropiere. Incendiul a fost localizat în limitele găsite. Intervenția pompierilor, pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, a durat mai bine de trei ore. În urma incendiului au ars anexa gospodărească, bunurile aflate în interior și trei tone de lemne de foc.,, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric, produs la o priză cu defecţiuni sau improvizaţii.
ISU Olt reamintește oltenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de instalațiile electrice suprasolicitate, cu defecţiuni sau improvizaţii:
•nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
•nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
•nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.