Guvernul alocă 45 de milioane de lei pentru persoanele fizice care cazează refugiaţi ucraineni

97
Azi, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aloca 45 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru recuperarea cheltuielilor cu cazarea pentru cetăţenii români care găzduiesc refugiaţi ucraineni.
Sprijinul financiar oferit de stat românilor care au acceptat să găzduiască refugiați este de 50 de lei/zi/persoană găzduită.  Guvernul va aloca 45 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor necesare pentru cazarea unui număr mediu de 15.000 cetăţeni străini sau apatrizi proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, pentru o perioadă de 60 de zile.

‘Nu am reuşit în şedinţa de miercuri să finalizăm procedurile care vizau reglementarea modului în care cetăţenii români, persoane fizice, pot să beneficieze de recuperarea sumelor pe care le cheltuiesc cu cazarea cetăţenilor ucraineni. Prin hotărârea de guvern de astăzi am stabilit ca, din Fondul de rezervă al Guvernului, să alocăm 45 de milioane de lei, astfel încât, în perioada următoare, cetăţenii români care găzduiesc cetăţeni ucraineni vor putea să beneficieze de recuperarea banilor cheltuiţi cu cazarea, în valoare de 50 de lei pe zi’, a declarat Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern.