79 de viitori jandarmi susțin mâine admiterea la Slatina, proba scrisă

278

Împărțiți în șase săli de la Colegiul Național Radu Greceanu Slatina, zeci de candidați pe locurile scoale la concurs în cadrul admiterii la școlile postliceale de jandarmi, sesiunea martie- mai, vor susține mâine proba scrisă. Este penultima probă înainte de a fi declarați admiși.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt organizează desfășurarea probei de verificare a cunoștințelor a candidaţilor înscrişi în vederea susţinerii examenului de admitere, pentru sesiunea martie – mai 2022, la școlile postliceale ale M.A.I. Proba se va desfăşura mâine, 9 aprilie, ora 10.00 la Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina.

Pentru această sesiune, au fost scoase la concurs 350 de locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani și 350 de locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni.

Peste 220 de olteni dau azi examen scris pentru admiterea la poliție | Realitatea Oltului

După ce au trecut de probele psihologice și de evaluare a performanţei fizice, în Olt 79 de concurenți susțin mâine proba scrisă de evaluare a cunoştinţelor. La nivel național, 1250 de candidați vor susține mâine examenul scris în vederea admiterii la Școlile Militare de Subofițeri de Jandarmi.

Cei admiși vor trebui să treacă și de examinarea medicală în perioada 18 aprilie – 20 mai. Rezultatele finale ale admiterii vor fi afişate la sediul unităţilor de învăţământ şi postare pe site-urile oficiale ale acestora, până la data de 27 mai.

Un stagiu de pregătire durează un an, perioadă în care elevii vor beneficia de cazare și masă în cadrul instituţiilor de învățământ postliceale ale Jandarmeriei Române, precum și de celelalte facilități ale acestora (baze sportive, săli internet etc.). La finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, viitorii subofiţeri vor fi repartizați să îşi desfășoare activitatea în unităţile Jandarmeriei.