ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII- este ziua a mii de doctori, asistenți, infirmiere, piloți, pompieri și paramedici ce salvează vieți

52

Astăzi, 7 aprilie, se sărbătorește Ziua Mondială a Sănătății, Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis cu această ocazie un mesaj tuturor cadrelor medicale și celor implicați în acțiunile de prim ajutor și asistență medicală de urgență.

Ziua Mondială a Sănătății este o zi globală de conștientizare a sănătății sărbătorită în fiecare an la 7 aprilie, sub sponsorizarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), precum și a altor organizații conexe. În 1948, OMS a organizat Prima Adunare Mondială a Sănătății.

Azi, cu această ocazie, DSU a transmis un mesaj celor care, prin efortul lor constant, ajută la sănătatea tuturor.

,,Pasiune, dedicație și responsabilitate. Sunt doar câteva dintre calitățile oamenilor care, în fiecare zi, salvează viețile semenilor. În serviciile de urgență din România, fie că vorbim de SMURD, Ambulanță sau Unitățile de Primiri Urgențe, lucrează mii de doctori, asistenți, infirmiere, piloți, pompieri și paramedici, voluntari care, în ciuda greutăților, își fac meseria cu pricepere și dedicare. De aceea astăzi, 7 aprilie, când se sărbătorește Ziua Mondială a Sănătății, Departamentul pentru Situații de Urgență le urează tuturor cadrelor medicale și celor implicați în acțiunile de prim ajutor și asistență medicală de urgență să aibă putere de muncă, să fie solidari cu cei aflați în suferință și, bineînțeles, sănătate!,, este mesajul DSU.

Ziua Mondiala a Sănătății abordează în fiecare an câte un subiect de importanță majoră ce afectează sănătatea globală. In anul 2022, Ziua Mondială a Sănătății este dedicată sănătății planetei noastre.