Cum va fi vremea de Florii şi de Paşte

260

Cele mai așteptate sărbători creștine din această perioadă vor aduce vreme caldă și fără ploi, spun meteorologii. De Florii şi de Paşte, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, iar cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

„Așa cum arată datele, săptămâna Floriilor este una caldă din punct de vedere termic și în general fără precipitații în întreaga țară. Deși suntem departe de sărbătoarea Paștilor, datele arată posibilitatea să avem în continuare temperaturi peste norme în sud, sud-est și est a țării, iar în rest temperaturi normale, dar și precipitații normale. Aceste alternanțe de zile călduroase urmate de zile ușor mai reci vor rămâne de interes și în a doua lună de primăvară, așa cum s-a întâmplat acum, de la temperaturi de vară, la fenomene specifice sezonului cald” a declarat Elena Mateescu, director ANM.

Săptămâna 04.04.2022 – 11.04.2022: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice şi sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a ţării, dar şi deficitar în regiunile sudice, estice, centrale, dar mai ales la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 11.04.2022 – 18.04.2022: Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 18.04.2022 – 25.04.2022: Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile estice. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 25.04.2022 – 02.05.2022: Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în toată ţara, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi local deficitare în sud-vest, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.