Medicii de mâine se-ntâlnesc, în concurs, la Colegiul Greceanu. Primăria Slatina sprijină financiar competiția

255

Elevii din mai multe județe ale țării care doresc să îmbrățișeze o carieră în sănătate se vor întâlni și anul acesta la Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina. Concursului Regional „Medicii de mâine” se va desfășura pe 7 mai.

Colegiul Naţional ”Radu Greceanu” a inițiat organizarea desfășurării celei de-a IX-a ediții a Concursului Regional „Medicii de mâine” (domeniul anatomiei şi fiziologiei umane), în colaborare cu Primăria municipiului Slatina și sub egida Ministerului Educației. Pentru organizarea în bune condiții, administrația municipală va aloca un sprijin financiar în valoare de 4.000 lei, sumă ce va fi utilizată pentru achiziționarea materialelor consumabile, materialelor promoționale și pentru acordarea premiilor.

La cel mai important concurs de anatomie şi fiziologie umană ce va avea loc la Slatina în data de 7 mai vor participa 150 de elevi din clasele VII-VIII și XI- XII şi peste 30 de profesori din ţară de gimnaziu și liceu în colaborare cu personalităţi ştiinţifice marcante din învăţământul superior românesc.  Mare parte dintre concurenți doresc să devină medici, alții vor să afle dacă sunt potriviți pentru o carieră în acest domeniu.