Instituţiile şi autorităţile publice, obligate să accepte şi plata online pentru impozite, taxe, contribuţii și amenzi

86

Camera Deputaţilor, ca for decizional, a dat undă verde plăţilor online la instituţiile publice, punându-se astfel capăt plimbatului şi cozilor pe la diverse ghişee. Astfel, în termen de 6 luni, instituțiile sunt obligate să pună în implementare sistemul electronic modern de plată la distanţă.

Cetățenii vor putea plăti peste o jumătate de an online impozitele, taxele, contribuţiile, amenzile, la orice instituție și autoritate publică. Camera Deputaţilor a adoptat azi, 5 aprilie, proiectul de lege prin care operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică şi instituţiile şi autorităţile publice vor fi obligate să accepte şi plata cu carduri efectuată online.

În termen de 6 luni de la data intrării în vigoare, acestea sunt obligate să pună în implementare sistemul electronic modern de plată la distanţă.

Vor fi exceptate de la această obligaţie entităţile care au punctele de încasare amplasate în zone nedeservite de reţele de comunicaţii electronice. Totodată, aceste entităţi au obligaţia de a se conforma cerinţelor în termen de 12 luni de la data la care zona în care sunt amplasate este deservită de reţele de comunicaţii electronice.