Colegiul Minulescu și Centrul de Excelență trimit 12 elevi la Olimpiada Națională de Matematică, din care 9 pregătiți de prof. Perianu

1276

Matematica rămâne una dintre materiile forte la care elevii olteni, în special slătineni, înregistrează rezultate notabile. La faza națională a olimpiadei, s-au calificat 15 elevi de gimnaziu și liceu, de la școli din Slatina și Caracal, dintre care doi cu cele mai bune rezultate pe țară. De remarcat și de această dată este numărul mare de elevi calificați de către profesorul Marius Perianu, dar și faptul că toți elevii slătineni se pregătesc și la Centrul Județean de Excelență Olt.

Societatea Națională de Științe Matematice din România (SNSMR) a publicat lista elevilor calificați la Olimpiada Națională de Matematică. Județul Olt va fi reprezentat la faza națională de 15 elevi, dintre care 13 din Slatina. Colegiul Național Ion Minulescu Slatina se poate lăuda cu 12 dintre elevii calificați, dintre care 9 pregătiți de profesorul Marius Perianu, iar ceilalți de profesorii Aurel Chiriță și Mariana Năsui.

Centrul Județean de Excelență Olt, în cadrul căruia elevii buni ai județului se pregătesc suplimentar pentru olimpiade și concursuri, bifează același succes notabil, toți cei 12 elevi de la Colegiul Minulescu fiind pregătiți și în cadrul Școlii Geniilor, de aceiași profesori. O colaborare care face cinste județului, la clasele a VII-a și a XII-a Oltul deținând cele mai bune punctaje pe țară. S-au calificat de pe prima poziție elevii Matei Mateescu și Mario Drăguț.

Ceilalți reprezentanți ai județului provin: unul de la Colegiul Național Radu Greceanu Slatina și doi de la Liceul Teoretic Ioniță Asan Caracal. Mai trebuie remarcat și faptul că unul dintre cei mai buni matematicieni din țară, prof. Perianu, are urmașă de nădejde,  printre calificați numărându-se și fiica sa, Carina, elevă la gimnaziu.

Etapa națională se va desfășura în perioada 15-20 aprilie, la Iași.

ONGM 2022 – calificați etapa națională:

– Cls. a V-a: Răzvan Dorobanțu, CN Ion Minulescu Slatina

– Cls. a VI-a: Carina Perianu, CN I. Minulescu Slatina

– Cls. a VII-a: Matei Bogdan Mateescu, CNIM

– Cls. A VIII-a: Lidia Popa, CNIM

– Cls a IX-a: Laurențiu Gîrniță, CNIM

Mihai Dinu, CNIM

Andrei Theodor Rizea Niță, CNIM

– Cls a X-a: Radu Bolborea, CNIM

– Cls a XI-a: Filip Andrei Popa- CNIM

Gabriel Pătrașcu- CNIM

Ionuț Marius Militaru, CNIM

Luca Szocs- Colegiul Național Radu Greceanu Slatina

Miruna Andreea Măceșanu- Liceul Teoretic Ioniță Asan Caracal

Ionuț Georgian Oprea- LT Ioniță Asan Caracal

– cls. A XII-a: Mario Drăguț, CNIM