Ateliere pascale de creație pentru copii și adolescenți, în fața Teatrului Național Caracal

62

Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban” Caracal invită copiii și adolescenții din municipiu ori împrejurimi să ia parte la ateliere de creație. Provocarea este lansată iubitorilor de artă cu ocazia apropierii sărbătorilor pascale.

De săptămâna viitoare, Primăria Caracal și  Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban” organizează în aer liber, pe platoul din fața Teatrului Național Caracal, atelierul de creație cu tema TEHNICI TRADIȚIONALE ÎN SPAȚIUL CONTEMPORAN.
Copiii și adolescenții sunt invitați să participe la ateliere dimineaţa între orele 10.00- 12.00 şi după-amiaza între 17.00 -19.00, iar  în zilele de vineri (15 şi 22 aprilie) atelierele de creaţie se vor desfăşura doar dimineaţa între orele 10.00-12.00.
Se vor putea studia: pictură în tempera pe lemn; pictură pe sticlă; pictură pe suport în relief (încondeierea ouălor); pictură în frescă (suport portant); pictură pe pânză; tratamentul suportului portant (destinat lucrului); obţinerea lianţilor; procedee de obţinere a pigmenţilor; ilustraţie cu tematică tradiţională.
Participarea este liberă şi se desfăşoară în două etape: etapa de analiză a tehnicilor şi procedeelor: 11-15 aprilie și etapa de sinteză-creaţie: 18-22 aprilie.
Coordonatorul activității este artistul plastic, dr. Viorel CHIREA.