Vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol jumătate de săptămână, în cealaltă jumătate cald și ploi

115

Vreme cu temperaturi oscilante anunță meteorologii pentru această săptămână. Dacă în primele zile va fi frig, în cea de-a doua jumătate a săptămânii se anunță temperaturi ce vor depăși 20 de grade Celsius, dar și ploi.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo valabilă la nivelul întregii țări de vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol până pe 5 aprilie, ora 10.00.
,, Vremea va fi deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade sub mediile multianuale. În noaptea de duminică spre luni (3/4 aprilie) și în noaptea de luni spre marți (4/5 aprilie) temperaturile minime vor fi preponderent negative, local sub -4 grade în special în nordul, centrul și nord-estul țării. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol.,, anunță ANM.

Azi-noapte, temperaturile au scăzut în Olt la -1 grad Celsius, maxima zilei fiind de 11 grade.

Mâine, temperatura va fi între 2- 16 grade Celsius, miercuri se va încălzi – 7- 20 grade, însă în noapte de miercuri spre joi își vor face apariția ploile. Joi va ploua cu găleata, cantitatea de precipitații prognozată fiind de 7l/mp, temperatura maximă abia ajungând la 12 grade Celsius. Vineri se va încălzi din nou- 11- 21 grade, sâmbătă vor fi între 9- 21 grade, însă cu ploi noaptea- 3l/mp. Săptămâna se va încheia tot cu frig- 4- 14 grade și ploi.