Trei noi sensuri giratorii în Slatina pentru fluidizarea traficului

583
Imagine cu caracter ilustrativ

Pentru a evita bocajele în trafic și producerea de accidente, administrația municipiului Slatina va investi peste 1,4 milioane de lei în construirea a trei sensuri giratorii. Durata lucrărilor este estimată la trei luni de zile.

Primăria Slatina va realiza pentru fludizarea traficului trei obiective de investiții privind amenajare sensuri giratorii. Acestea se vor construi: la intersecția str. Banului – str. Poenii – str. Cuza Vodă; la intersecția str. Ec. Teodoroiu – str. Cuza Vodă – str. Tunari; la intersecția Bd. A.I. Cuza – str. Tunari. Lucrările privind execuția revin în sarcina Direcției Administrarea Străzilor și Iluminatului Public.

Potrivit Studiilor de fezabilitate și Indicatorilor Tehnico – Economici, pentru amenajarea sensului giratoriu la intersecția străzilor Banului – Poenii – Cuza Vodă valoarea totală a investiției se va ridica la 392.386,15 lei fără T.V.A, pentru giratoriul Ec. Teodoroiu – Cuza Vodă – Tunari  -382.478,40 lei, în timp ce pentru giratoriul A.I. Cuza – Tunari  se vor investi  696.612,99 lei.

Investiția are în vedere traficul auto care a atins valori crescute în ultimii ani, precum și configurația intersecției străzilor Banului-Poenii-Cuza Vodă care nu prezintă o bună vizibilitate pentru autovehiculele care circulă dinspre strada Cuza Vodă spre str. Poenii și invers, ținând cont de faptul ca aceste străzi sunt fără prioritate, iar accesul se face doar intersectând str. Banului. De asemenea, blocajele care se produc la anumite ore  pe str. Ec. Teodoroiu, în special dinspre zona industrială, dificultatea accesului în intersecția străzilor Ec. Teodoroiu- Cuza Vodă-Tunari a autoturismelor care vin de pe străzile secundare fără prioritate, respectiv Tunari și Cuza Vodă, faptul că străzile Ec. Teodoroiu și Bd. A.I. Cuza colectează un număr mare de autovehicule care se îndreaptă către zona centrală a municipiului, precum și  dificultatea accesului în intersecția Bd. A.I. Cuza-str. Tunari a autoturismelor care vin de pe străzile secundare fără prioritate, respectiv str. Tunari, lucru cauzat în mare parte și de construirea în vecinătatea intersecției a unei zone de agrement și a unui restaurant de tip fast-food, cu acces din ambele străzi.