Șofer prins pe centura Caracalului cu 173km/h. Alți 232 de vitezomani  luați de radar pe drumurile Oltului, în week-end

93

Viteza continuă să conducă detașat în topul pericolelor pe drumurile Oltului, numai în acest week-end fiind depistați de către oamenii legii 232 de șoferi vitezomani. Recordul de viteză s-a înregistrat pe Centura Caracalului sâmbătă.

Razia polițiștilor olteni organizată pe drumurile din județ în acest week-ned s-a soldat cu 624 de sancţiuni contravenţionale aplicate în trafic, în valoare totală de 196.990 de lei. Dintre acestea, 232 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, din cele  83 de permise de conducere reținute, 63 au fost pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise.

Recordul de viteză a fost înregistrat sâmbătă, 2 aprilie, în jurul orei 12:00. ,,Polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat pe Varianta Ocolitoare a municipiului Caracal – VO6G, un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 173 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză admisă este de 90 de km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 120 de zile, fără a putea beneficia de reducerea perioadei de suspendare.,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.