Câți bani se vor încasa de pe amenzile aplicate în week-end în Olt. Sute de șoferi au ,,călcat pe bec,,

39
Imagine cu rol ilustrativ

Acțiunea polițiștilor olteni desfășurată în wee-end pe drumurile din județ pentru creșterea gradului de siguranță rutieră va aduce bugetului de stat aproape 20 de miliarde de lei vechi.

Poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat, în sistem integrat, pe drumurile publice din județ în perioada 1 – 3 aprilie, aplicând numeroase amenzi celor depistați încălcând normele rutiere și punând în pericol ceilalți participanți la trafic. S-au ales cu amenzi nu mai puțin de 624 de șoferi, ce vor trebui să scoată din buzunare în total suma de 196.990 de lei.

Șofer prins pe centura Caracalului cu 173km/h. Alți 232 de vitezomani  luați de radar pe drumurile Oltului, în week-end | Realitatea Oltului

,,Dintre acestea, 232 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 108 pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate, 10 pentru folosirea telefonului mobil la volan, 9 pentru abaterile săvârșite de bicicliști și 265 pentru alte abateri. Totodată, pentru abaterile constatate, au fost reținute 83 de permise de conducere, dintre care 63 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 7 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), 7 pentru depășire neregulamentară și 6 pentru alte abateri.,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Șoferi beți-criță, prinși la volan la Dobroteasa și Izbiceni. Unul nu avea nici permis | Realitatea Oltului

Au mai fost reținute 15 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale. De asemenea, 7 șoferi s-au ales cu dosare penale, dintre care trei pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, unul pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, unul pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat și doi pentru alte infracțiuni.