1000 de panouri fotovoltaice în Olt, la Icoana

290
Imagine cu caracter ilustrativ

Primul parc fotovoltaic, cât un teren de fotbal, este investiția celei mai mari companii integrate de energie din Europa de Sud-Est. Pentru aceasta, Petrom a ales județul Olt, panourile fiind instalate în comuna Icoana. Acestea vor produce peste 4.600 MWh de energie verde pe întreaga durată de viață, estimată la 13 ani.

Cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, OMV Petrom, a pus în funcțiune primul său parc fotovoltaic, în județul Olt.  Parcul include aproape 1.000 de panouri fotovoltaice care au fost instalate pe o suprafață de 5.500 de metri pătrați, echivalentul unui teren de fotbal, în localitatea Icoana.

„Acest proiect este o premiera pentru noi si face parte din programul de eficiență energetică, prin care ne dorim sa reducem impactul asupra mediului. Vom continua să dezvoltam astfel de proiecte, care vor contribui la obiectivul nostru de decarbonizare a operațiunilor”, a declarat Chris Veit, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea de Explorare și Producție.

Panourile din Olt vor produce peste 4.600 MWh de energie verde pe întreaga lor durată de viață, estimată la 13 ani. Prin înlocuirea sursei convenționale de energie electrică, emisiile de dioxid de carbon vor fi reduse cu peste 1.200 de tone pe întreaga durată de viață a panourilor.

În prezent, circa 65% din necesarul de electricitate al activităților de explorare și producție este generat intern.  Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a peste 780 de benzinării sub două branduri – OMV și Petrom.