Vreme frumoasã, dar rece. De când se încălzeşte

263

Azi avem parte de vremea va fi frumoasă, dar rece cu temperaturi ce se vor încadra între 3 şi 11 grade. De marţi, vremea începe să se încălzească.

Vremea va fi în general frumoasã, dar rece pentru aceastã datã îndeosebi dimineaţa şi noaptea. Temperaturile maxime, mai ridicate decât în ziua precedentã îndeosebi în regiunile estice şi sud-estice, se vor încadra între 3 şi 11 grade, iar cele minime, în general, între -10 şi 0 grade. Noaptea, local se va produce brumã.

Mâine, vremea se va menţine în general frumoasã, dar rece îndeosebi dimineaţa. Cu totul izolat vor fi posibile precipitaţii slabe mai ales sub formã de ploaie în extremitatea de sud şi de sud-est a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 13 grade, iar cele minime mai ridicate decât în noaptea precedentã se vor situa între -6 şi 4 grade, posibil cu valori mai scãzute în depresiunile intramontane. Izolat vor fi condiţii de ceaţã, iar în cursul nopţii, mai ales în regiunile vestice şi centrale, local se va produce brumã.

Marți, vremea se va încãlzi uşor în cea mai mare parte a ţãrii. Pe parcursul zilei, va predomina o vreme frumoasã, cu excepţia extremitãţii de sud şi de sud-est unde vor fi înnorãri temporare şi cu totul izolat ploi slabe. Noaptea cerul va fi mai mult senin, vor fi condiţii de ceaţã, iar local, se va produce brumã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri îndeosebi în prima parte a intervalului în jumãtatea esticã a teritoriului şi la munte, în general, cu viteze de 55…65 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 6 şi 16 grade, iar cele minime între -5 şi 3 grade, cu valori mai scãzute în depresiunile intramontane spre -8 grade, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest, spre 4…7 grade.
Miercuri, vremea va fi frumoasã şi va continua sã se încãlzeascã. Cerul va fi variabil în extremitatea de sud şi sud-est şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, iar în prima parte a intervalului, local şi temporar şi în Dobrogea, Bãrãgan şi sudul Moldovei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, iar cele minime, în general, între -5 şi 5 grade. Noaptea izolat vor fi condiţii de ceaţã, iar îndeosebi în centrul ţãrii şi în depresiuni se va produce brumã.