Concurs, proiecte, premii și degustare de produse, de Ziua Francofoniei, la Urzica

702

Școala Gimnazială Urzica, avându-i ca invitați și pe elevi ai școlilor gimnaziale din Vădastra și Vișina, a organizat ieri o activitate ce i-a implicat pe elevi și profesori în numeroase activități. Evenimentul s-a desfășurat pentru a marca Ziua Francofoniei.

În spirit de competiție, schimb de experiență și colegialitate, elevi de gimnaziu de la trei școli din mediul rural au participat ieri la mai multe activități educative pentru a marca Ziua Internațională a Francofoniei. În organizarea profesoarelor Florentina Deliu și Marina Crușoveanu, Școala Gimnazială Urzica a găzduit evenimentul la care au participat și elevii profesoarelor Lavinia Neda- Școala Gimnazială Vădastra și Marinela Ghidura-Școala Gimnazială Vişina.

,,Activitatea a cuprins o prezentare prin care elevii au fost informați în legătură cu ceea ce reprezintă FRANCOFONIA în lume, dar și în țara noastră, recitare de poezii în limba franceză, cântece și trei secțiuni speciale: secțiunea 1 – «  J’aime le français ! », pentru care elevii au pregătit desene, colaje și afișe ilustrând legătura francofonă dintre România și  Franța; secțiunea 2-«  Récuperer pour créer » , unde elevii au realizat proiecte reprezentative pentru Francofonie din materiale reciclabile; secțiunea a treia – concurs de cultură generală « Questions pour un champion ! »,  în limba franceză, cu întrebări de tip grilă despre elemente de cultură și civilizație francofonă. Fiecare secțiune a fost jurizată de profesori de la cele trei școli implicate, care nu au avut legătură cu activitatea,, transmit organizatorii.

Elevii participanți au fost răsplătiți cu premii, oferite pe secțiuni celor mai buni dintre ei, recompensele fiind oferite de  Primăriei  Urzica, reprezentată de primarul Spiridon Ion, precum și de Școala Urzica, director Ştefănuţă Pîslă.

La finalul activitatii, participanții au fost invitați să deguste produse cu specific franțuzesc.