Jandarmii olteni au donat sânge pentru cei aflați în suferință. Centrul de Transfuzii așteaptă și alți donatori

114

Oltenii care doresc să vină în sprijinul militarilor și cetățenilor răniți în urma atacurilor Federației Ruse asupra Ucrainei, precum și al celor suferinzi aflați în spitalele din județ ori din țară, sunt așteptați să doneze sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina. Printre cei care au răspuns pozitiv apelului de donare se numără, ca de fiecare dată, angajații din MAI. Ieri și azi, mai mulți jandarmi s-au prezentat la centrul de transfuzii slătinean și îi îndeamnă pe cetățeni să le urmeze exemplul.

Este mare nevoie de sânge atât în unitățile spitalicești din județ și din țară, cât și pentru a ajuta autoritățile ucrainene, iar oltenii care doresc să doneze și să ajute astfel la salvarea vieții semenilor care au mare nevoie de transfuzii sunt așteptați la Centrul de Transfuzii Slatina de  pe str. Ecaterina Teodoroiu (clădirea Policlinicii Vechi).

Printre cei care au răspuns pozitiv apelului de donare se numără și jandarmii olteni.

,,Campania inițiată de Jandarmeria Română în vederea acordării de sprijin celor aflați în suferință este susținută și de colegii noștri care au donat sânge în zilele de 15 și 16 martie la Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina. Alătură-te și tu campaniei! Un strop de sânge înseamnă o șansă la viață!,, este mesajul transmis de Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt.

În ultimele două zile, 1100 de jandarmi s-au mobilizat și au donat 500 de litri de sânge. Evenimentul maraton de donare face parte din campania umanitară „Donează sânge, salvează o viață!”, realizată în cooperare cu Patriarhia Română și Centrul de Transfuzie Sanguină din cadrul Spitalului Militar.

 

În această perioadă, programul CTS Olt a fost prelungit, în așteptarea cât mai multor donatori, zilnic, între orele 7,30  17,30.Progrămari se pot face la nr. telefon 0349.882739.

Dacă alegeți să donați sânge, potrivit Institutului Național de Hematologie Transfuzională, trebuie să fiți odihniți și bine hidratați, să nu fumați cu o oră înainte de donare și să nu consumați alcool, grăsimi, dulciuri concentrate, să nu luați medicamente (aspirină, anticoagulante, antidiabetice, etc) și să aveți un act de identitate cu dumneavoastră. Se recoltează sânge persoanelor sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, la un interval de minimum două luni între donările de sânge total, fără a depăși 5 donări pe an pentru bărbați și 4 donări pe an pentru femei.