Poliția de Frontieră Olt recrutează viitori noi colegi. 240 de locuri la admiterea martie- aprilie de la postliceala ,,Avram Iancu” Oradea

1303

Oltenii care doresc să urmeze o carieră ca polițiști de frontieră sunt așteptați să se înscrie la sesiunea martie- aprilie de admitere. Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Olt din cadrul ITPF Giurgiu recrutează candidați pentru Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu” Oradea, instituţie de învăţământ postliceal.

Tinerii absolvenţi ai cursurilor liceale cu diplomă de bacalaureat, care vor să devină poliţişti de frontieră, se pot înscrie până la finele acestei săptămâni la concursul de admitere organizat la nivelul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu” Oradea, care are pentru această sesiune 240 de locuri disponibile (din care 2 locuri sunt pentru romi și 2 locuri pentru alte minorități). Recrutarea candidaților  din județul Olt se realizează de către Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Olt (Str. Carpați nr. 105, Corabia, telefon 0249/564.555, interior 26.164).

,,Cererea-tip de înscriere se descarcă de pe site-ul oficial al unităţii de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmite, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail cariera.itpfgiurgiu@igpf.ro, în perioada 07-18 martie 2022, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Candidații vor primi răspuns, în termen de cel mult o zi lucrătoare de la data primirii cererii de înscriere (aceasta va conține un cod unic de identificare, folosit pe întreaga procedură de concurs, precum și centrul zonal la care este arondat). Depunerea documentelor pentru constituirea dosarului de recrutare se va face de către candidați la unitățile de recrutare până la data de 27 martie 2022,, anunță STPF Olt.

Evaluarea psihologică a candidaţilor se realizează până la data de 22 martie, iar susținerea probei de evaluare a performanței fizice are loc în perioada 3 martie- 06 aprilie. Oltenii vor susține această probă la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani.

Susţinerea probei de evaluare a cunoştinţelor de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice va avea loc în data de 9 aprilie. Cei admiși vor susține examinarea medicală, care va avea loc în perioada 18 aprilie – 20 mai. Rezultatele finale vor fi afișate pe  27 mai.