Noi detalii în cazul polițistului găsit împușcat în cap: s-ar fi sinucis după o decepție în dragoste

403

Un polițist a fost descoperit mort, luni dimineață, în parcul Copou din centrul Iașiului, împușcat în cap. Procurorii merg, deocamdată, pe varianta unei sinucideri și au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Potrivit unor surse tânărul s-ar fi sinucis după o decepție în dragoste.

Descoperire macabră la primele ore ale dimineții, într-un parc din Iași. Un tânăr în vârstă de 25 de ani, polițist la o secție rurală de poliție din județul Botoșani a fost găsit împușcat în cap.

Bărbatul fusese angajat, din sursă externă, la începutul anului. Trecuse testarea psihologică și urma să înceapă instructajul specific funcției pe care fusese angajat, cea de ajutor șef de post.

Victima nu avea deocamdată permis de port-armă. Cel mai probabil, spun anchetatorii, arma cu care și-ar fi luat viața aparține șefului său direct, de la secția din Leorda. Nu se știe cum a ajuns în posesia armei, cert este că șeful său ar putea fi cercetat în acest dosar pentru neglijență în serviciu.

Din Botoșani la Iași, bărbatul a ajuns cu o mașină, pe care a parcat-o la mică distanță de locul în care s-ar fi împușcat mortal. Luni dimineață, în jurul orei 4 și jumătate, victima a fost văzută mergând pe stradă de un echipaj al Poliției Locale, dar, pentru că individul nu părea suspect, nu a fost legitimat.

Acesta era adoptat de o familie de asistenți maternali din Botoșani, încă de la vârsta de 10 ani și nu existau probleme între membri familiei și băiat. De asemenea, unele surse susțin că tânărul avea un credit bancar în valoare de 62.000 de euro, credit ce se extindea pe 18 ani de plată.