Ministrul Grindeanu și primarul Oane au semnat pentru Varianta de Ocolire a orașului Corabia

221

Autoritățile corăbiene au semnat azi protocolul de colaborare cu Ministerul Transporturilor în vederea devierii traficul greu în afara localității, prin realizarea centurii ocolitoare a orașului. Proiectul a fost propus spre finanțare cu fonduri europene, nerambursabile, de către Ministerul Transporturilor, în cadrul Master Planului General al României, Planul investițional 2020- 2030.

Demersurile Primăriei Corabia pentru construirea variantei ocolitoare pentru a scăpa de traficul greu din oraș au adus azi noi rezultate.

,,Azi, la Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în prezența ministrului de resort dl. Sorin Grindeanu, dl primar Iulică Oane a semnat Protocolul de Colaborare pentru demararea proiectului de infrastructură VARIANTA DE OCOLIRE a Orașului Corabia,, anunță Primăria Corabia.

La finele anului trecut, proiectul a fost propus la finanțare din fonduri externe nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Transport 2021- 2027, în axa 2, Îmbunătățirea conectivității prin dezvoltarea infrastructurii rutiere pentru accesibilitate teritorială. Lungime estimată este de10,8 km, iar costul de 18, 5 mil. euro.
Centura Corabiei este necesară întrucât circa 2000 de familii din cartierul Celei, centrul Corabiei și cartierul Dașova sunt afectate de trepidațiile produse de traficul greu, locuințele acestora înregistrând fisuri la structura de rezistență. Având în vedere acest aspect, poluarea fonică, praful, traficul aglomerat din oraș, precum și problemele deosebite pe care comunicația  DN54 Caracal- Corabia- Turnu Măgurele și DN54A Corabia- Bechet le are cu privire la traficul rutier, că aprovizionarea celor 24 de silozuri de pe malul Dunării se face cu transport rutier pe cele două drumuri naționale, proiectul de dezvoltare a transportului naval în portul Corabia ce va duce la creșterea traficului rutier, în administrația locală au fost demarate demersuri pentru construirea unei centuri ocolitoare.

În prezent, pe cele două drumuri naționale – DN54 Caracal- Corabia- Turnu Măgurele și DN54A Corabia- Bechet circulă circa 50 de camioane de tonaj greu pe oră, numărul mașinilor de capaciate mică fiind de 6-7 ori mai mare.