FOTO-VIDEO/ Școala Gimnazială din Rusănești, distrusă de FLĂCĂRI. 30 de pompieri au acționat șapte ore

319

Noaptea trecută, un incendiu a afectat Școala Gimnazială nr.1 Rusănești. Focul a pornit de la centrala termică, pentru stingerea lui fiind mobilizați numeroși pompieri. Șapte ore s-a acționat.

Echipaje din cadrul Gărzii Stoenești, Detașamentului Caracal și Gărzii Vișina, cu sprijinul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Rusănești, Giuvărăști și Izbiceni, au intervenit noaptea trecută, în comuna Rusănești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Școala Gimnazială Nr. 1.
,,La locul evenimentului au acționat peste 30 de pompieri, militari și civili, cu cinci autospeciale de stingere, un echipaj SMURD, o autospecială pentru intervenție la înălțime, două autospeciale pentru primă intervenție și două cisterne cu capacitate de 20000 de litri. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ șapte ore.  În urma incendiului au ars aproximativ 400 de metri pătrați de acoperiș și s-au deteriorat tavanele pe circa 300 de metri pătrați.,, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la centrala termică.