Cât timp mai rămân valabile dovezile înlocuitoare ale permiselor de conducere, cu drept de circulaţie

114

Ministerul Public transmite că după încetarea stării de alertă dovezile înlocuitoare ale permiselor de conducere, cu drept de circulaţie, rămân valabile până la data de 18 martie 2022 inclusiv.

Conform informațiilor transmise de Ministerul Public, după eliminarea stării de alertă, dovezile înlocuitoare ale permiselor de conducere cu drept de circulaţie rămân valabile până pe 18 martie.

Reprezentanţii Ministerului Public recomandă persoanelor care doresc să îşi prelungească dreptul de circulaţie, în condiţiile art. 111 alin. 6 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, să se adreseze în cel mai scurt timp unităţii de parchet competente şi să îşi exprime disponibilitatea privind comunicarea prin poşta electronică a ordonanţelor parchetului.

”Reamintim persoanelor interesate, implicate în dosare penale, prevederile art. 4 alin. 6 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, conform cărora, după încetarea stării de alertă, dovezile înlocuitoare ale permiselor de conducere – cu drept de circulaţie rămân valabile pentru o perioadă de 10 zile, până la data de 18 martie 2022 inclusiv”, transmite Ministerul Public, pe pagina de Facebook.

În perioada stării de alertă, valabilitatea permiselor de conducere sau a autorizațiilor de circulație provizorie a fost menținută pe întreaga durată a acesteia și se va menține pentru încă 90 de zile, pentru a permite efectuarea demersurilor în vederea eliberării unor noi documente (cca.500.000), informează Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Pentru evitarea aglomerației la sediile serviciilor publice Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor recomandă cetățenilor aflați în această situație să solicite preschimbarea documentelor în timp util, parcurgând următorii pași:

– efectuarea programăriilor online pe site-ul www.drpciv.ro,
– achitarea contravalorii documentelor solicitate (prin intermediul CEC,BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.)
– pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere/înmatricularea vehiculelor (lista documentelor se regăsește pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea documente și formulare.
– prezentarea la sediu conform programării.

Stadiul emiterii documentelor poate fi urmărit, în timp real, pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea servicii online – emitere permis/emitere certificat.