Nicolae Ciucă: ”Virusul nu a fost eradicat! El încă persistă!”

94

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat miercuri că, odată cu încheierea stării de alerrtă, este important ca românii să respecte în continuare recomandările specialiştilor privind măsurile de protecţie sanitară, având în vedere că virusul nu a fost încă eradicat.

Coronavirusul nu a fost eradicat, atrage atenția premierul. Nicolae Ciucă recomandă să arătăm prin exemplu personal că respectăm recomandările și ne protejăm în continuare.

”Le mulțumim tuturor celor care au fost implicați în această luptă nemijlocită cu virusul și aici mă refer la medici, la tot personalul medical precum și întreg personalul din instituțiile statului care au vegheat la tot ceea ce a însemnat gestionarea pandemiei. 

Este important să subliniem că odată cu încheierea stării de alertă au fost exprimate o serie de recomandări din partea specialiștilor, de la nivelul MS. 

Consider că este important să continuăm să recomandăm și îndeosebi prin exemplul personal să arătăm că respectăm aceste recomandări din conștiință personală fiind convinși că, respectând aceste recomandări, ne protejăm pe noi înșine și, de asemenea, este o măsură preventivă de protecție care în continuare contribuie la ceea ce înseamnă sănătatea publică, ținând cont de faptul că virusul nu a fost eradicat și el încă persistă”, a declarat Nicolae Ciucă înaintea ședinței de Guvern.