Meteorologii anunță ger de crapă pietrele tot restul săptămânii și fulguieli sporadice

51

Meteorologii atenționează că de azi și până la finele săptămânii temperaturile vor coborî destul de mult și se vor mai înregistra doar câteva fulguieli. Abia de săptămâna viitoare în Olt temperaturile vor reveni pe plus.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme deosebit de rece și ger noaptea și dimineața, intensificări ale vântului pentru intervalul 9 – 12 martie. În Olt, se vor mai înregistra fulguieli sporadice până vineri, cantitatea prognozată de precipitații fiind mai mare mâine, 10 martie. 

,,Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă. Va fi ger noaptea și dimineața, la început în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice, iar joi spre vineri (10/11 martie) și vineri spre sâmbătă (11/12 martie) în centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, izolat sub -18 grade. Vântul va avea unele intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, îndeosebi pe parcursul zilelor de joi (10 martie) și vineri (11 martie), cu viteze la rafală, în general de 45…55 km/h, iar senzația de frig va fi amplificată. În sud și est, precum și la munte, pe arii restrânse va mai ninge slab.,, atenționează ANM.

Meteorologii estimează pentru restul săptămânii în Olt temperaturi cuprinse între -7 și 3 grade Celsius. Săptămâna viitoare va debuta cu minime de -1- 0 grade, însă vor urca până la 13 grade Celsius pe 16 și 17 martie.