Mesajul premierului Ciucă de 8 martie pentru Rusia: E timpul să asculte glasul mamelor sau fiicelor care cer să oprească războiul

105

Premierul Nicolae Ciucă a transmis astăzi un mesaj, cu ocazia Zilei Femeii. Premierul a subliniar că anul acesta, ziua de 8 martie e umbrită de viitorul devenit extrem de periculos pentru mamele şi fiicele din Ucraina, iar cei care au pornit acest tăvălug al agresiunii să înţeleagă că e timpul să le asculte glasul şi să dea şansă vieţii şi păcii.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis astăzi un mesaj, cu ocazia Zilei Femeii. Premierul a subliniar că anul acesta, ziua de 8 martie e umbrită de viitorul devenit extrem de periculos pentru mamele şi fiicele din Ucraina, iar cei care au pornit acest tăvălug al agresiunii să înţeleagă că e timpul să le asculte glasul şi să dea şansă vieţii şi păcii

„Femeile din întreaga lume reprezintă pentru noi simbolul vieţii şi speranţei.  Astăzi trebuie să ne bucurăm de primăvară şi să le sărbătorim. Să le spunem «La mulţi ani!» şi să le mulţumim pentru căldura şi sensibilitatea pe care le aduc în viaţa fiecăruia dintre noi.

Anul acesta, însă, ziua de 8 martie este puternic umbrită de viitorul devenit dintr-odată incert şi extrem de periculos pentru mamele şi fiicele din Ucraina. Imaginea sutelor de mii de femei nevoite să fugă din calea războiului pentru a-şi pune la adăpost pruncii este dureroasă, în secolul XXI, când nimeni nu credea că omenirea mai poate trăi drame ca aceasta”, a transmis șeful Guvernului.

Nicolae Ciucă a transmis apoi un mesaj țării conduse de Vladimir Putin.

„Cei care au pornit acest tăvălug al agresiunii fără a se gândi la consecinţele umanitare şi la toate celelalte urmări pe scară largă ale acestui război, trebuie să înţeleagă că este timpul să audă şi să asculte glasul mamelor sau fiicelor lor, care le cer să oprească războiul şi să dea şansă vieţii şi păcii”, a precizat premierul, care consideră că „raţiunea va învinge în cele din urmă ambiţiile iraţionale”.

Azi, 8 martie, s-a intrat în a 13-a zi a războiului declanșat de Rusia în Ucraina, după ce țara condusă de Vladimir Putin a lansat pe 24 februarie prima ofensivă asupra țării al cărei președinte este Volodimir Zelenski.