VIDEO/ Zăpada a pus drumarii la treabă. Cum va fi vremea până pe 20 martie

84

Ninge ușor în Olt, iar meteorologii anunță că va continua să ningă până pe 8 martie, inclusiv. Potrivit ANM, temperaturile vor scădea până la -11 grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie a indicat în această dimineață la stația Slatina 3 cm stratul de zăpadă, iar la cea din Caracal 5 cm. Ninsori sunt prognozate și mâine.

,,Îndeosebi în sudul, centrul și estul teritoriului, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, local se vor acumula 10…15 l/mp și se va depune strat de zăpadă. Notă: valorile termice vor continua să scadă, astfel încât, în a doua jumătate a săptămânii vremea va fi deosebit de rece,, atenționează Administrația Națională de Meteorologie.

Zăpada a scos drumarii la treabă. DRDP Craiova, care administrează și drumurile naționale ce tranzitează județul Olt, a acționat cu 168 de utilaje de deszăpezire cu lamă și material antiderapant. ,, S-au răspândit 1026 de tone de material antiderapant, pe sectoarele de drum național administrate de DRDP Craiova, pentru asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță. La această oră se circulă în condiții de carosabil curat și umed pe majoritatea drumurilor, excepție face DN 67C, între km18-34+800, unde se înregistrează zăpadă tocată sub 1 cm. Ninge slab în județele: Gorj, Mehedinți, Olt, Dolj și Vâlcea. -8⁰ Rânca ,0⁰ Caracal,,  a transmis DRDP Craiova.

ANM a emis azi și prognoza pentru următoarele două săptămâni. Potrivit meteorologilor, ,,Vremea se va răci până spre sfârșitul primei săptămâni, când media maximelor termice se va situa în jurul a 2 grade, iar a minimelor va atinge -11…-10 grade. În intervalul care va urma, tendința generală va fi de creștere a valorilor termice, astfel încât, în ultimele zile de prognoză maximele vor atinge în medie 12…13 grade, iar minimele 0…2 grade. Probabilitatea mai mare de apariție a precipitațiilor va fi între 7 și 11 martie, precum și după data de 17 martie.,,